• BNG Group

Křest charitativního kalendáře ALSA

Středa 1. listopadu 2017 patřila křestu charitativního kalendáře neziskové organizace ALSA, z.s. pro rok 2018.

Nadace Alsa se snaží pomáhat lidem s onemocněním Amyotrofické laterální sklerózy (ALS). ALS je progresivní nervosvalové onemocnění, které postihuje motorické nervové buňky (tzv. motoneurony) v mozku a míše. Pokud tyto motoneurony nefungují nebo odumřou, mozek nedokáže ovládat svaly a jejich pohyby, svaly postupně slábnou a atrofují. ALS je nemoc, na kterou dosud neexistuje kauzální léčba.

Společnost BNG se stala partnerem neziskové organizace ALSA v červenci 2017 a podpořila organizaci sponzorským darem ve výši 400 000 Kč.

Nadaci zastupuje i řada známých osobností, kteří propůjčily svou tvář charitativnímu kalendáři RUNY, mezi něž patří Taťjana Medvecká, David Kraus, Tonya Graves, Pavel Batěk, Patricie Solaříková, Daniela Písařovicová, Tomáš Jeřábek, David Prachař,Stanislav Majer, Linda Bartošová, Jana Plodková i Thom Artway.

Zakoupením charitativního kalendáře již dnes můžete podpořit pacienty ALSY, autogramiáda k charitativnímu kalendáři proběhne dne 8. 11. 2017 od 18.00h v budově Neoluxoru.