I díky BNG vynesl Golf pro Paraple více než 1,4 milionu korun

Praha - "Na handicap nehrajeme". Takový podtitul nesl již 11. ročník charitativního golfu pro Centrum Paraple, který se uskutečnil 12. a 13. srpna 2021 nedaleko Karlových Varů. V areálu Golf & Spa Resortu Cihelny hráče přivítalo nádherné hřiště, slunečné počasí a hlavně řada známých osobností a golfistů. Patronem akce byl už tradičně Marek Eben. Společnost BNG Group, a.s. byla jedním z hlavních partnerů této skvěle zorganizované akce.

Foto: David Lukeš, ředitel Centra Paraple

Dvoudenní akce byla zahájena kulturním večerem, jehož součástí byla charitativní aukce a tombola, při kterých se ve prospěch Centra Paraple vybralo přes půl milionu korun. Dražily se například podepsané dresy fotbalisty Cristiana Ronalda, trikot Martiny Sáblíkové, Ondřeje Cinka a Romana Šebrleho. "Jsem velmi rád, že se BNG Group aktivně účastnila jako jeden z hlavních partnerů této akce a jsem velmi rád, že jsem měl to štěstí a podepsaný dres fotbalisty Christiana Ronalda jsem vydražil zrovna já," jelikož veškerý výtěžek jde na přímou podporu handicapovaným lidem, sdělil Marek Gomola, generální ředitel a předseda představenstva BNG Group. Za zmínku stojí ale také obraz od malířky Terezy Kotek, který byl vydražen rovnou dvakrát.

Foto: Vydražený dres fotbalisty Christiana Ronalda

Druhý den proběhl charitativní turnaj, na který dorazilo celkem 99 golfových hráčů, z toho 14 hendikepovaných. Mezi hráči nechyběly osobnosti jako například Jaroslav Špaček, Jan Čaloun a Dušan Salfický, Jan Železný, profesor Pavel Kolář, Ondřej Soukup a další osobnosti. Ve flajtu si spolu s hendikepovaným hráčem Davidem Sellnerem zahrál Ondřej Trojan a Zbigniew Czendlik hrál s paragolfistou Pavlem Wolfem.

Foto: Marek Gomola, generální ředitel BNG group přebírá vydražený dres

„Charitativní golf už pro nás druhým rokem připravují manželé Savarovi a díky nim se tato akce stala nejen velmi důležitým zdrojem příjmů pro naší hlavní činnost, ale i krásným společenským zážitkem a zejména kvalitním golfovým turnajem. Moc děkujeme všem, kteří se účastí na turnaji, či prostřednictvím charitativní dražby, zasloužili o rekordní výsledek. Velký dík Zuzaně a Martinovi Savarovým,“ shrnul David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Foto: Roman Šebrle vyhrál v tombole dárkovou kazetu vín značky Latistello

Výtěžek z celé akce použije Centrum Paraple na svoji činnost, zejména na poskytování služeb sociální rehabilitace a odborného sociálního poradenství lidem s poškozením míchy. Každý rok v důsledku onemocnění nebo úrazu dojde k poškození míchy a k ochrnutí asi u 280 lidí. Téměř 1/3 z nich se stane novými klienty Centra Paraple. Ročně využívá pomoc Centra asi 1500 lidí z celé republiky. Centrum Paraple může díky podpoře pomáhat lidem na vozíku a jejich rodinám zvládnout těžkou životní situaci.

Za podporu Centrum Paraple děkuje:

Generální partner - Metrostav

Hlavní partneři - BNG Group, DB Schenker, Skupina ČEZ, Noesis, Elte, Gordon Roadster, Emco, Heckl, Ulimex, Palírna U Zeleného stromu, Volkswagen Financial Services, Zerostav, Pilsner Urquell, Trigema, Škoda Auto, Golf digest, EK Partners, StatiCAL a WBC Group.

39 zobrazení0 komentářů