BNG Group generálním partnerem akce Charity Golf 2020

Praha – Předposlední týden v září se v prostorách Golf Resort Kaskáda, který se nachází zhruba 15 km od centra Brna, uskuteční charitativní akce s názvem Charity Golf. Jejím hlavním smyslem je spojit charitu s nádherným sportem kterým je golf. A co tyto dvě slova - golf a charita spojuje? Je to touha, obětavost, odhodlání a vůle. Touha pomoci, obětavost pro druhé, odhodlání změnit někomu život a vůle pomáhat. Proto se společnost BNG Group rozhodla stát se generální partnerem této akce a pomoci potřebným.

Naše společnost se snaží se charitativní práci věnovat dlouhodobě. Aktivit v oblasti tzv. CSR neboli společenské odpovědnosti firem máme celou řadu. Proto jsme se rozhodli se zapojit také do Charity Golfu teď v září na jižní Moravě,“ říká Marek Gomola, generální ředitel BNG. Vybraná částka z této akce bude primárně určena na pomoc dětem a rodinám, které se potýkají s nepříjemnými důsledky onemocněních jejich dětí. „Částku, kterou se nám podaří vybrat předáme symbolicky po skončení turnaje za mediální podpory našich partnerů. Vítěz celého turnaje rozhodne, který konkrétní příběh ho nejvíce oslovil, případně zda bude vybraná částka rozdělena mezi více příjemců,“ popisuje Alena Jugová, manažerka projektu a doplňuje: „Pro letošní ročník máme vybrány dva projekty. První je příspěvek na vozík pro malou dvanáctiletou Áďu, která od narození bojuje s nepřízní osudu. Přes několik závažných diagnóz našla lásku a péči v pěstounské rodině. Cílem je tak pomoci těmto úžasným lidem a přispět na nákup nového vozíku. Druhý projekt je určený pro šestiletého Adámka, který trpí vážnou chorobou pohybového ústrojí. Má však velkou chuť bojovat, a proto jsme se rozhodli pomoct zkvalitnit jeho život a dopřát mu tolik potřebou neurorehabilitaci, aby se sám mohl postavit na nožičky.“

Celková částka pro příspěvek na nákup vozíku pro malou Adrianku je 43.080 Kč a proplacení čtrnáctidenní neurorehabilitace v Centru Hájek pro Adámka vyjde na 58.000 Kč. „Pevně věřím, že se podpoří v rámci této golfové charitativní akce oba dva tolik potřebné projekty a je mi velkou ctí, že právě naše společnost BNG Group je generálním partnerem a dává tak najevo svoji chuť pomoci. Sám mám děti, takže si moc dobře umím představit, jaké by to bylo, když by si některé z mých dětí nemohlo plnohodnotně svůj život užívat a prožít,“ dodává Marek Gomola.

Akce se uskuteční 22. a 23. 9. 2020 v Golf Resortu Kaskáda, který se nachází v údolí mezi městem Kuřim a obcí Jinačovice na jižní Moravě. Rozkládá se zde 27 jamkové mistrovské hřiště s 6 jamkovou akademií, osvětleným 300 metrů dlouhým driving rangem a řadou dalších služeb. I samotné pojmenování resortu Kaskáda je velmi výstižné - hřiště je rozloženo na protilehlých stráních a kaskádovitě se svažuje do širokého podlouhlého údolí s potokem.

Bližší informace k dané akci jsou na webu www.charitygolf.cz.